• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

2022-10-05 - Γενική Συνέλευση Γονέων

Συνάντηση με Σύνδεσμο Γονέων 5/10/2022 ημέρα Τετάρτη . Ετήσια Γενική Συνέλευση τους.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του Γυμνασίου Αραδίππου χαίρεστε .

Επιτέλους ελευθερία ! 
Επιτέλους χωρίς μάσκες , τέστ και όλα τα συναφή . Ελπίζουμε πριν αλέκτωρ  φωνήσει τρις να έχουμε τα ίδια , γιατί αρκετά όλοι δοκιμάστηκαν και πριν καλά καλά να επανέλθουμε στην ομαλότητα καινούργιες προκλήσεις άρχισαν να κτυπούν την πόρτα της παγκόσμιας ανησυχίας και επικίνδυνων αναταράξεων μέσα από τις αναφυείσες πολεμικές συρράξεις. Αυτές οι καταστάσεις έχουν και τον κοινωνικό οικονομικό αντίκτυπο τους που αγγίζει και την παιδεία.
Αρχίσαμε με πίστη και αυτοπεποίθηση το έργο μας . Το γυμνάσιο Αραδίππου παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία με 570 μαθητές, 80 και πλέον εκπαιδευτικούς , συνοδούς και συνεργάτες να συμποσούνται όλοι γύρω στα 100 άτομα περίπου . 
Οι μαθητές μας κατανέμονται σε 24 τμήματα εκ των οποίων τα 3 μετακινούμενα . Αλλαγή στα μετακινούμενα θα υπάρξει κατά το β' τετράμηνο . Ακόμα και το ιατρείο θα χρησιμοποιείται για στηρίξεις και άλλα προγράμματα .
Ευχής έργο και χρόνιο  αίτημα μας η αύξηση των διδακτικών αιθουσών και δημιουργία αίθουσας ψυχαγωγίας , αλλά και β' αίθουσας πολλαπλής για τις δραστηριότητες μας . Ήδη η υφιστάμενη ασφυκτιεί για την οποία αιτούμεθα διάνοιξη τρίτης πόρτας για λόγους εξαερισμού και ασφάλειας . 
Ο τεχνολογικός εξοπλισμός , βιντεοπροβολείς κ.λ.π. χρειάζεται ανανέωση κάθε τόσο.
Η περίφραξη των σχολικών κτιρίων οφείλει να προχωρήσει κάποια στιγμή, κατατέθηκε αίτημα από την Εφορεία προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι η ανέγερση του καινούργιου Κ.Σ. μέσω διαμόρφωσης του χώρου της βιβλιοθήκης προχωρεί . 
Ζητήσαμε από σας , μέσω εσάς ,  αύξηση των αθλοθετών κατά την τελική γιορτή αποφοίτησης μέσω μυνήματος . Ήδη το Νοέμβριο μεταβαίνουν οι παγκυπριονίκες μας στον διαγωνισμό Ρομποτικής στη Γερμανία για συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό . Πέρσι μάζεψε το σχολείο 55 βραβεία . 
Προσπαθήσαμε να επιλύσουμε όσα προβλήματα εμφανίστηκαν από τις πρώτες μέρες και βάλαμε τις προτεραιότητες μας .
Παράκληση προς όλους τους γονείς , ει δυνατόν οι μαθητές μας να μπαίνουν πριν να κτυπήσει το πρωινό κουδούνι των 7.30 π.μ. Επίσης , να είναι ομοιόμορφο το κούρεμα των αγοριών.
Είναι χρονιά Τετραμήνων φέτος , και για μας και για τους μαθητές . Θα σας ενημερώνουμε . Ήδη τέλη Οκτωβρίου θα δεχτούμε τους γονείς της α' τάξης. Αυτό μέσα και στα πλαίσια του προγράμματος ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο  . Θα αυξήσουμε τις δράσεις μας μέσα στα πλαίσια του μήνα προσαρμογής για τους μαθητές της α' τάξης.
Παράλληλα θα ασκούμε και τις υπόλοιπες δράσεις για αγωγή των παιδιών μας. Πρώτη Οκτωβρίου είχαμε την κοινή γιορτή μας , όχι κατά τμήματα η' διαδικτυακά . 
12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουμε ημερίδα για τον Εκφοβισμό με εισηγητή έναν επιστήμονα από σας , τον κ. Κώστα Φάντη , τον ευχαριστούμε. Θα προσκληθείτε , και λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση μας Λούκεια - Φανούρεια. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα προχωρούν στην ολοκλήρωση τους . Άλλο "άρωμα" είχαν φέτος και οι εκδηλώσεις μας για την εβδομάδα "Be- Active" . Άρχισαν ήδη οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα  . 
Σύντομα θα σας κοινοποιηθούν και οι ώρες για συνάντηση με τους διδάσκοντες στο σχολείο η' τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. 
Πάντα πρόθυμοι για συνεργασία ! Καλή ολοκλήρωση των εργασιών σας ευχόμαστε . 
Ευχαριστούμε
Με εκτίμηση 
Φίλιππος Κουμίδης 

Αραδίππου 3/10/22