Οικοσελίδα         Επικοινωνία

             

 

  Πρόγραμμα Tηγανοκίνησης

2014-2015

Δραστηριότητες
Το σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2014-15 συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις, πετυχαίνοντας να μεταποιήσει τη σχολική μας μονάδα σε πιο φιλοπεριβαλλοντική και περισσότερο προσανατολισμένη, αφενός κτιριακά και αφετέρου λειτουργικά ως προς την περιβαλλοντική συνείδηση.
Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος συστάθηκε η ομώνυμη «Ομάδα τηγανοκίνησης», αποτελούμενη από μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι εξοικιώθηκαν με τους πολυποίκιλτους στόχους του προγράμματος και κινητοποιήθηκαν  εντατικά, μεταφέροντας χρησιμοποιημένα τηγανέλαια στο σχολείο. Τα παιδιά βρήκαν πληροφοριακό υλικό, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικό εργαστήριο μέσα στα πλαίσια του ενδοσχολικού συνεδρίου, από την κινητή μονάδα «τηγανοκίνησης». Επιπλέον, συμμετείχαν στην τριήμερη εξόρμηση που έγινε στο κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεδουλά, ενώ καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είχαν την ευθύνη να μεταφέρουν τα τηγανέλαια από συγκεκριμένα σημεία συλλογής στο σχολείο, σε ειδικό μεγάλο δοχείο συλλογής τηγανελαίων, που ήταν τοποθετημένο στην είσοδο του σχολείου μας. Βαρυσήμαντος ήταν  και ο ρόλος των εμπλεκόμενων μελών της ομάδας στην οργάνωση και διεκπεραίωση της γιορτής του δέντρου και του ενδοσχολικού συνεδρίου με το αλληλένδετα ευρύτερο θεματικό πλαίσιό του.
  

  

Ομάδα μαθητών/τριών:
Αντωνίου Άντρια-Ελένη, Γιαλλούρη Ανδρονίκη, Κούλας Κωνσταντίνος, Κυριάκου Κωνσταντίνα, Πέτρου Άννα, Χοίρας Σάββας Γ6, Αλαμπρίτης Λευτέρης, Ιακώβου Λούκα-Φανιέρ, Καζαντζή Δέσποινα, Ξιούρουππα Άννα, Οικονόμου Αναστάσης, Πάτσαλου Έλενα Γ7


Υπεύθυνος Καθηγητής:

Χατζηρούσος Μάριος