Οικοσελίδα         Επικοινωνία

             

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Τα Πρότυπα των Νέων Στη Σύγχρονη Εποχή»

9  Μαϊου 2017

 

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής αναφέρθηκε στην αφορμή που οδήγησε στη διεξαγωγή του Ενδοσχολικού Συνεδρίου η οποία δεν ήταν άλλη από τη σημερινή οικονομική κρίση  και την κρίση αξιών που ταλαιπωρούν τη σύγχρονη κοινωνία και μας δίνουν την ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι μόνο με υλιστικές ιδεολογίες και με οικονομικά μεγέθη οι νέοι μας, δε βρίσκουν όραμα και ελπίδα. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι στις μέρες μας κατά τις οποίες γκρεμίζονται είδωλα και ιδεολογίες, είναι ίσως ευκαιρία να αναζητήσουμε όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί και νέοι τις πραγματικές αξίες της Παιδείας και να βρούμε μέσα από την Ιστορία και τη θρησκεία μας τα πρότυπα, τα οποία κράτησαν όρθιο το Έθνος επί αιώνες...

Οι νέοι μας, ανέφερε, βομβαρδίζονται από τηλεοπτικές σειρές που διαφημίζουν πρότυπα ξένα, στη μέχρι τώρα κουλτούρα μας και δυστυχώς  πρότυπο των νέων προσφέρεται ο ήρωας που δεν έχει ηρωικό ήθος, όμως πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι ζωή χωρίς αξίες δεν έχει αξία.

Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος ο οποίος ανάμεσα σε άλλα συμβούλεψε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ώστε να μη δέχονται άκριτα ό,τι τους προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Μαθήτριες της Γ6 ανακοινώνουν τα πορίσματα της έρευνας με θέμα «Τα Πρότυπα των μαθητών του Γυμνασίου Αραδίππου». Σκοπός της έρευνας ήταν να καταγράψουν τη γνώμη των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου μας, αναφορικά με την επιλογή του προτύπου που έχουν, ώστε το αποτέλεσμά της να αποτελέσει τροφή για προβληματισμό με απώτερο στόχο τη βελτίωση τόσο του εαυτού τους όσο και της κοινωνίας. Υπεύθυνη της έρευνας ήταν η κ.  Ιρίνα Νικολάου, Μαθηματικός.

Η κ. Χρύσω Κουζαπά, σχολική ψυχολόγος συντονίζει τη συζήτηση, η οποία ακολούθησε της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Μαζί της ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας και ο Αιδεσιμολογιότατος πατήρ Παναγιώτης Ντουρής.

Την επιλογή των συνδετικών κειμένων και βίντεο ανέλαβαν οι Β.Δ κ. Ελένη Βαρνάβα και η κ. Μαρία Χατζημηνά. Την επιλογή και διδασκαλία τραγουδιού οι καθηγήτριες Μουσικής κ. Αννίτα Λουκαΐδου – Καμμά, και η κ. Κυριακή Παναγιώτου – Θεοδώρου. Υπεύθυνες καταρτισμού ερωτηματολογίου ήταν οι Β.Δ κ. Ελένη Βαρνάβα και η κ. Μαρία Χατζημηνά και η καθηγήτρια Μαθηματικών κ. Ιρίνα Νικολάου. Την επιμέλεια της παρουσίασης και του προγράμματος είχε η φιλόλογος κ. Κυριακή Βιλάνου – Βαλιαντή. Το σχέδιο του προγράμματος και της πρόσκλησης επιμελήθηκε η μαθήτρια του Γ4 Ελένη Χριστοφή. Την όλη οργάνωση και συντονισμό του Συνεδρίου ανέλαβε η Β.Δ κ. Ελένη Βαρνάβα.