Οικοσελίδα         Επικοινωνία

             
 

 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

«ΚΥΠΡΟΣ! Μικρή σταγόνα αιμάτου στην υδρόγειο

Ηλιόλουστο διαμάντι στου πελάγου τη γλαυκή απεραντοσύνη».

                                                                  Τεύκρος Ανθία

 

Την Παρασκευή  29 Σεπτεμβρίου τιμήθηκε στο Σχολείο μας η 57η Επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Σε μια σύντομη αλλά περιεκτική εκδήλωση, που περιλάμβανε μαγνητοσκοπημένη ταινία, πεζά, ποιήματα και τραγούδι τιμήσαμε τη γενέθλια μέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μνημονεύσαμε και τιμήσαμε με ευγνωμοσύνη όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Το πολύπαθο νησί μας, με τις πολλές τραγωδίες που έζησε τα τελευταία χρόνια της νεότερης ιστορίας του, όχι μόνο κατάφερε να αντέξει, αλλά αντιστάθηκε, επιβίωσε, και κατάφερε να απαλλαγεί από τη βρετανική αποικιοκρατική παρουσία. Διατηρώντας ισχυρή τη θέλησή του για επιβίωση, πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη, βρήκε το κουράγιο να ξανακτίσει και να αναδημιουργήσει ό,τι  γκρεμίστηκε. Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, αφορούσε τη συνέχιση του αγώνα του λαού μας, σε όλα τα επίπεδα, με κύριο στόχο την ανάκαμψη της μαρτυρικής μας πατρίδας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η φιλόλογος κ. Χλόη Ορθοδόξου Γιαπάνη  και τη διδασκαλία του τραγουδιού και τη διεύθυνση της χορωδίας ανέλαβαν οι καθηγήτριες Μουσικής κ. Αννίτα Λουκαϊδου-Καμμά και κ. Κυριακή Θεοδώρου.